Asker Endoskopiklinikk
 
 

Praktisk gjennomføring av undersøkelsen

Du skal ligge i venstre sideleie. Man får tilbud om lokalbedøvende spray i svelget. Dette er ikke strengt nødvendig, men kan lette ubehaget ved undersøkelsen.

Hos noen unge pasienter og personer med sterk grad av engstelse for undersøkelsen, kan det være nødvendig med en avslappende sprøyte. Gi beskjed om kjent allergi for bedøvelsesmidler.

Eventuelle tannproteser og piercing i tungen må tas ut. Man skal bite på en plastring for ikke å skade instrumentet. Gastroskopet føres forsiktig via munnen til spiserøret ved at du svelger. Videre undersøkes magesekken, tolvfingertarmen og øvre del av tynntarmen. For å få god oversikt, blåses det inn litt luft.

Legen kan ta vevsprøver fra slimhinnen uten ubehag for pasienten. Eventuelle vevsprøver sendes til et laboratorium for analyse. Det kan ta en til to uker å få svar på prøvene.

Vanligvis oppleves gastroskopi som noe ubehagelig. De fleste opplever noe tendens til brekninger. Gastroskopi skal være smertefri. Du kan puste som normalt under undersøkelsen, og jevn pusterytme begrenser tidsbruk og ubehag for pasienten.

Vanlig tidsbruk ved gastroskopi er 5-10 minutter for selve undersøkelsen.

< Forrige         4 av 6        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
Ring i dag:
Tel: 66 76 06 90
 
Asker Endoskopiklinikk Søk