Asker Endoskopiklinikk
 
 

Sure oppstøt - Symptomer

Sure oppstøt er et av symptomene som gir mistanke om sykdom i spiserør, magesekk eller tolvfingertarm. Opplever man ofte sure oppstøt, kan det være lurt at det foretas en gastroskopi.

Her er litt informasjon om sure oppstøt:

Kilde: Wikipedia

Gastroøsofageal refluks (også kalt refluks til spiserøret) er en svakhet i lukkefunksjonen mellom magesekken og spiserøret slik at surt mageinnhold kommer opp fra magesekken til spiserøret. Av og til sees dette samtidig med mellomgulvsbrokk, hiatushernie, som innebærer at øvre del av mavesekken glir opp igjennom åpningen i mellomgulvet. Da ser det ut som en poseaktig utvidelse av nederste del av spiserøret, der det kan legge seg matrester, tabletter eller mavesyre.

Når den sure magesyren kommer opp i spiserøret og eventuelt opp i munnen ved sure oppstøt, kan det dannes etseskader på slimhinnen i spiserøret som kalles spiserørsbetennelse / øsofagitt.

Det sure mageinnholdet kan også gi en spesiell etsing i tannemaljen. Slik etsing i tannemaljen sees også ved bulimi, spiseforstyrrelser med oppkast, og kan være årsak til første varsel til helsepersonell om pasient med slike problemer.

Vanlige symptomer er: Halsbrann, sure oppstøt og magsesmerter
< Forrige         2 av 8        Neste >
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
Ring i dag:
Tel: 66 76 06 90
 
Asker Endoskopiklinikk Søk